Снимка фейсбукМинистър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща

...
Снимка фейсбукМинистър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща
Коментари Харесай

Бойко Борисов: За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор

Снимка фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун за присъединяване в Четвъртата среща на върха в гръцкия град, оповестяват от държавната пресслужба, написа вести.бг.

Форумът е двудневен и се организира под егидата на президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос.

На Срещата на върха ще бъдат и министър председателите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. В общия блян към усилването на районното съдействие участниците във форума ще обсъдят вероятностите за развиване на бизнеса и икономическия напредък в страните.

Реализацията на взаимните транспортни и енергийни планове и разширението на капацитета в секторите от районен интерес също ще бъдат част от тематиките на Срещата на върха.

Преди старта на форума министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис. Двамата държавни ръководители разискват опциите за усилването на двустранния политически и стопански разговор.



" За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор, който е значим за енергийната сигурност на цяла Югоизточна Европа. За това сме единомислещи с гръцкия министър председател Кирякос Мицотакис. С него обсъдихме стратегическото партньорство сред двете страни и нуждата от поддържането на другарски и отворен разговор във всички сфери. За икономическия напредък в района ще способства и реализирането на транспортните планове като железопътната линия Бургас-Александруполис, която е част от по-големия план за мултимодален кулоар за товарни транспорти, свързващ Егейско и Черно море ", написа министър председателят Борисов в профила си във Facebook.



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР